eValent

Kom igång

Här hittar ni de vanligaste frågorna som handlar om att börja använda Klarna Checkout.

• Vad krävs av oss för att använda Klarna?

Eftersom vi på Klarna står för all risk kopplad till ordern är det viktigt att ni förser oss aktuell och korrekt information om orderns status. Det här gör ni i ert orderhanteringssystem.

Klarna samarbetar med e-handlare vars verksamhet överensstämmer med vår vision om att göra betalningar och e-handel säkrare. Vi strävar efter att förverkliga denna vision och efter att ha en positiv inverkan på marknaden. För oss på Klarna innebär det att vi tar de etiska aspekterna av er verksamhet i beaktande och vi betonar därför vikten av att ni följer våra Etiska riktlinjer för e-handlare när ni tecknar ett avtal med oss.

För att samarbeta med Klarna behöver ni också följa vår Shippingpolicy. I den framgår det bland annat att alla ordrar behöver skickas på ett sätt som går att spåra, att ordrar ska aktiveras samma dag som ni skickar dem och att ni endast får leverera ordrar som vi har godkänt.

För att få utbetalningar från Klarna behöver ni också förse oss med era bankuppgifter och det ifyllda formuläret för bekämpning av penningtvätt. Detta görs vanligtvis i samband med registreringen av butiksavtalet hos er e-handelsplattform.

Vad tycker du? Var detta svar användbart?

• Vad kan vi förvänta oss att hitta på denna sida?

På den här sidan ger vi er svaren på de vanligaste frågorna om Klarna, betalningar, orderhantering och annat. Undrar ni något om detta, så hittar ni sannolikt informationen ni behöver här.

Vad tycker du? Var detta svar användbart?

• När får vi inloggningsuppgifter till Klarna Online?

I samband med att ni aktiverar er första order kommer vi att färdigställa ert avtal och därefter skicka inloggningsuppgifter via mejl.

Vad tycker du? Var detta svar användbart?

Om Klarna

Här finns information om Klarna och om Klarna Checkout.

• Vad erbjuder Klarna?

Klarna erbjuder de enklaste, tryggaste och smidigaste betalningslösningarna för e-handlare.

Vad tycker du? Var detta svar användbart?

• Vilken relation har jag till Klarna?

Klarna levererar kassan och betalningslösningen i din e-butik. Det gör att du alltid får betalt när du skickat varan till kunden eftersom Klarna tar hela kredit- och bedrägeririsken.

Vad tycker du? Var detta svar användbart?

• Vad är Klarna Checkout?

Klarna Checkout är en integrerad betalningslösning som innehåller de populäraste betalsätten för varje marknad. Klarna Checkout har syftet att maximera konverteringen. Det smarta köpflödet minskar friktionen genom att kunden först genomför köpet och därefter väljer betalsätt. Klarna tar hela risken för bedrägerier och kreditförluster; så fort kunden klickar på "Slutför köp" garanterar Klarna att ni får betalt.

För att se hur Klarna Checkout funkar i praktiken kan ni titta på videon här under.